Extra invulsessies Woo-index

Vanaf 1 november moeten overheidsorganisaties de informatiecategorieën 'Bereikbaarheidsgegevens' en 'Organisatie en werkwijze' verplicht openbaar maken. Om het invullen van de Woo-informatie makkelijker te maken biedt KOOP de mogelijkheid om onder begeleiding de Woo-index in te vullen.

Vrouw achter laptop met zonsondergang op achtergrond
Beeld: ©Aad Meijer / Mediatheek Rijksoverheid

In een invulsessie, van maximaal een uur, loop je samen stap voor stap alle Woo-invulvelden door. Je vult ter plekke de data in en je kunt vragen stellen. Aan het eind van de sessie weet je de werking van de Woo-index en, als je alle informatie al hebt, heb je deze wellicht ook gevuld. 

Je hoeft je niet in te schrijven. Wanneer de sessie start kun je gewoon deelnemen aan de Teams-vergadering.

Datum

Sessie

Link Teams naar vergadering

Donderdag 3-10-2024, van 10.00-11.00 uur Invulsessie Woo-index Nu deelnemen aan de vergadering
Donderdag 10-10-2024, van 11.00-12.00 uur Invulsessie Woo-index Nu deelnemen aan de vergadering
Woensdag 16-10-2024, van 11.00-12.00 uur Invulsessie Woo-index Nu deelnemen aan de vergadering
Maandag 21-10-2024, van 15.00-16.00 uur Invulsessie Woo-index Nu deelnemen aan de vergadering

Werkdefinities en hulpmiddelen

Voor beide categorieën is een werkdefinitie vastgesteld. Hierin staat wat je precies openbaar moet maken om aan de verplichtingen van 1 november te voldoen. Ook is er een handreiking gemaakt. Deze geeft meer toelichting op de informatie die openbaar gemaakt moet worden én op de wijze waarop organisaties dat moeten doen.  In de handreiking staan ook veel voorbeelden en aanbevelingen voor organisaties, en een stappenplan dat je kunt volgen om voorbereid te zijn voor 1 november. Ook als je nu nog aan het begin staat.