Laatste werkdefinities informatiecategorieën Woo vastgesteld

Op 4 juli heeft de stuurgroep Implementatie Actieve openbaarmaking de werkdefinities van de informatiecategorieën 2k: Beschikkingen en 2h: Subsidieverplichtingen anders dan met beschikking vastgesteld. Daarmee zijn er werkdefinities en hulpmiddelen beschikbaar voor alle Woo-informatiecategorieën die niet reeds openbaar zijn op grond van andere wet- of regelgeving.

open overheid

De werkdefinities geven aan wat je op grond van de Woo openbaar moet maken onder elke categorie, de hulpmiddelen kunnen je helpen bij het actief openbaar maken van de betreffende documenten. Beschikkingen is bij veel organisaties een omvangrijke en complexe categorie. Begin dus op tijd met het voorbereiden van de actieve openbaarmaking van beschikkingen!

Daarnaast nog een reminder: de eerste vijf categorieën moeten van 1 november verplicht openbaar gemaakt worden. De internetconsultatie op de ministeriële regeling bij deze categorieën loopt nog tot en met 26 juli. Dit is de laatste kans om feedback te geven op de uitwerking van deze categorieën, voordat de verplichting ingaat. Reageer dus nu via internetconsultatie.nl.