Kom naar de sessies die je helpen met invullen van de Woo-index

Sinds 1 november is het zover. Overheidsorganisaties zijn verplicht om de informatiecategorieën 'Bereikbaarheidsgegevens' en 'Organisatie en werkwijze' actief openbaar te maken. Dit doe je in de Woo-index. Om het invullen van de Woo-informatie makkelijker te maken is er ondersteuning. Zo zijn er digitale inloopspreekuren. Daarnaast biedt KOOP de optie om onder begeleiding de Woo-index in te vullen.

Er zijn hulpsessies voor het invullen van de Woo-index
Beeld: ©programma Open Overheid

Een invulsessie van KOOP duurt maximaal een uur. Samen met een expert loop je stap voor stap alle Woo-invulvelden door. Ter plekke vul je de data in en kun je al je vragen stellen. Aan het eind van de sessie ben je meestal een stuk verder met invullen en weet je hoe de Woo-index werkt. Je hoeft je niet in te schrijven. Wanneer de sessie start kun je gewoon deelnemen aan de Teams-vergadering.

Datzelfde geldt voor de inloopspreekuren. Ook hier kun je al je vragen kwijt over de werking van de Woo-index en hoe je die invult. Daarnaast kun je in de inloopspreekuren inhoudelijke vragen stellen over de informatiecategorieën of over actieve openbaarmaking in het algemeen. De inloopspreekuren worden georganiseerd door BZK, KOOP en RDDI.

Overzicht hulpsessies Woo-index

Werkdefinities en hulpmiddelen

Er zijn documenten die je kunt raadplegen bij het invullen. Je vindt ze onder aan dit bericht:

  • Voor de informatiecategorieën Organisatie en werkwijze en Bereikbaarheidsgegevens is een werkdefinitie vastgesteld. Hierin staat wat je precies openbaar moet maken om aan de verplichtingen te voldoen. 
  • Ook is er een handreiking gemaakt. Deze geeft meer toelichting op de informatie die openbaar gemaakt moet worden én op de wijze waarop organisaties dat moeten doen.  In de handreiking staan ook veel voorbeelden en aanbevelingen voor organisaties, en een stappenplan dat je kunt volgen.