Samen bouwen aan de werkomgeving van de toekomst

Donderdag 17 oktober 2024 vond in het Nationaal Archief in Den Haag de inspiratiesessie van Beter Samen Werken (BSW) plaats. De sessie kende een goede opkomst met volop interactie. Verschillende rijksorganisaties, maar ook gemeenten, provincies en waterschappen, deelden actief hun inzichten over de werkomgeving van de toekomst.

De inspiratie kwam onder meer van gemeente Tilburg. Jolanda Polkamp en Harry Raam deelden namens die gemeente hun ervaringen met de uitrol van Microsoft Teams. Veel aandacht ging in hun verhaal uit naar de veranderkant van een digitale transformatie. Iets waar voor veel organisaties een herkenbare uitdaging ligt. "Het is geen ICT-traject, het gaat om de mensen. De gebruiker staat centraal."

Programmamanager Toine van Oosterhout van BSW deelde de ambities van het programma. Daarna was het tijd voor het interactieve gedeelte en gingen deelnemers geïnspireerd aan de slag. Het programmateam haalde hierdoor veel input op waarmee het aan de slag kan. Al met al genoeg reden om het niet bij deze eerste sessie te laten.

Houd de agenda in de gaten!

Met deze live bijeenkomst markeerde BSW de start van de opbouw van een brede community. Meer sessies gaan volgen. Er komt een reeks aan waarbij de nieuwe digitale werkomgeving, in al zijn facetten, centraal staat. De volgende inspiratiesessie is medio januari te verwachten, dus houd de agenda in de gaten. 

"Het is geen ICT-traject, het gaat om de mensen. De gebruiker staat centraal."

Suggesties zijn welkom!

Maak jij in jouw organisatie werk van de werkomgeving van de toekomst en heb je ideeën voor een volgende sessie? Ken je bijvoorbeeld een bevlogen spreker of wil je inspiratie opdoen over een specifiek onderdeel van jullie aanpak? Mail dan het programma-team van BSW.

Sessie van Beter Samen Werken op 17-10-2024
Beeld: ©Programma Open Overheid
Een volle zaal bij de eerste inspiratiesessie van BSW over de werkomgeving van de toekomst.

Alles nalezen?

De presentaties die zijn gegeven vind je terug op KIA.