Toolkit campagne Zorgvuldig & Open (ZO) nu online

Werk jij aan campagnes over een open overheid? Dan hebben we goed nieuws voor je. Vanaf nu kun je daarvoor de toolkit van de koepelcampagne Zorgvuldig & Open (ZO) gebruiken. Daarmee maak je zelf gemakkelijk een herkenbare en effectieve campagne voor jouw eigen organisatie. 

ZO projecticoon

In de toolkit vind je het volgende:

  • campagnelogo’s in verschillende groottes en bestandsformaten
  • ontwerpbestanden voor posters en banieren
  • sjablonen voor PowerPoint-presentaties en factsheets
  • projectstijlgids met richtlijnen voor het gebruik van alle materialen
  • handleiding bij de campagne

Download de toolkit

Het gaat nu nog om een beperkt aantal basisbestanden om je eigen campagnes vorm te geven. Komend najaar gaat de rijksbrede campagne Zorgvuldig en Open van start. Vanaf dat moment wordt de toolkit regelmatig aangevuld met nieuwe middelen en formats.

Herkenbaar en effectief

Een open overheid betekent voor medewerkers en leidinggevenden een andere manier van werken. Ministeries en uitvoeringsorganisaties gebruiken elk hun eigen campagnes om dit te bereiken. De ZO-campagne is een koepelcampagne die al die losse deelcampagnes met elkaar verbindt. Dit vergroot de herkenbaarheid en effectiviteit. Door in alle deelcampagnes vaste elementen te gebruiken, wordt de herkenbaarheid van het totaal groter. Door de mogelijkheid om eigen accenten te leggen, kun je zorgen dat jouw deelcampagne voor jouw eigen organisatie ook herkenbaar blijft.

Vragen?

Heb je vragen over de ZO-campagne? Neem dan contact op met Nick van Gaalen.