Medewerkers gezocht voor campagne over een open overheid

Ben je beleidsadviseur, manager, directeur of communicatieadviseur/woordvoerder voor wie het werken aan een open, transparante overheid al behoorlijk vanzelfsprekend is? En wil je deelnemen aan een campagne om collega’s te stimuleren om dit ook te doen? Dan is het Programma Open Overheid op zoek naar jou.

ZO campagne

In oktober lanceert het Programma Open Overheid een campagne die de komende jaren de basis vormt voor alle campagnes die rijksorganisaties gaan voeren om hun medewerkers en managers te stimuleren om bij te dragen aan de transitie naar een open overheid. 

Wie?

Voor de introductiecampagne zoekt het Programma mensen die vanuit een hoge motivatie, uitgesproken mening of persoonlijke overtuiging zorgvuldig en open omgaan met informatie. Bijvoorbeeld door documenten en e-mails consequent en goed vindbaar op te slaan, rapporten en nota’s actief openbaar te maken of snel en nauwkeurig handelen bij verzoeken om informatie, heldere teksten te schrijven zodat nota’s goed leesbaar zijn voor het publiek en regelmatig steevast het gesprek te voeren met het team over dilemma’s die ontstaan bij openbaarmaking.

Video’s, posters en artikelen

Meedoen aan de campagne houdt in dat jij een rol krijgt in de campagne door in video’s, posters en/of artikelen te vertellen waarom jij werken aan een open overheid belangrijk vindt en hoe je hier invulling aan geeft. 
Wil je graag je verhaal vertellen en daarmee persoonlijk een bijdrage leveren aan een belangrijke veranderopgave? Of heb je vragen over deze oproep? Stuur een mail naar Remco Salfischberger.